sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Näytelmää ja leikkejä

Myrsky: Olin eilen äipän kanssa koiranäytelmässä ja kuljin, seisoin ja poseerasin, äipän sanojen mukaan, kuin unelma. Mutta arvatkaa mitä? Sain vain EH. Aatelkaa! Annoin hampaatkin katsoa silmääni räpäyttämättä ja muutenkin seisoin tanakasti. Mutta ei auttanut, koska minulla on pihtikintut. Joo, aatelkaa tätäkin! Tässä tuomari Anne Sumen arvio:

Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvät mittasuhteet. Urosmainen pää ja ilme. Hyvä ylälinja. Hieman korkea-asentoinen häntä. Riittävä eturinta. Hyvä rintakehä. Pihtikinttuinen. Liikkeessä nostaa hännän liian korkealle. Liian löysät etuliikkeet, hieman ahtaat takaliikkeet.

Että semmosta. Tähänkö katkesi hyvin alkanut näytelmäurani? Jäi kuulkaa monta taunopalopusua antamatta tuomareille. Mut upee homma oli, että treffasin ihanalle tuoksuvan mäykkyneitin. Nuusk. Vielä hienompaa oli, että kun meidän äipät siinä lätisivät omiaan, niin ihanalle tuoksuvan mäykkyneidin äippä olikin meidän Tuiskun Olga-äipän kasvattaja. Vähänkö hienoo!

Rakkain terveisin Myrsky, pihtikintuinen pystyhäntäkoira :D

 

Tuisku: Terppa! Mulla on nyt pari päivää ja yötä takanani täällä uudessa kodissani ja täytyy todeta, että on kyllä mennyt mitä parhaimmin. Etten sanois, että ihan parhautta. Yöllä vähän kitisen. Nukun omassa kopassani iskän sängyn vieressä ja iskä laskee aina kätensä päälleni ja rauhoitun. Myrsky nukkuu omassa kopassaan. 

Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Painan 2,3 kg. Käyn tuotuksilla ulkona, noh, ainakin melkein aina. Vähän lirisee lattialle ja sanomalehden viereen, mutta tosi vähän. Myrskyn kanssa leikitään paljon. Siitä kiva toi mun isoveikkani, että se jaksaa vehtaa mun kanssa. Vaikka meidän leikit näyttää rajuilta, niin ei muhun oo kyllä kertaakaan sattunu.

Eilen tutkin koko talon ja osan pihaa. Kävin syömässä iskän kanssa mansikoita ja istuttiin kasvihuoneella, kun siellä oli lämmintä. Ulkona ei ollut lämmintä, kun satoi vettä ja tuuli tuiskuisasti ja myrskyisästi. Hih hih, nää meijän nimet on kyllä vinkerän vitsikkäät (muka). Joo ja vielä, että kauniit kiitokset teille kaikille tervetulotoivotuksista!

 

 



24 kommenttia:

  1. Myrsky: Vai pihtikinttuinen, minä sille tuomarille pihtikintut näytän! Itellänsä on pihtikintut, katsokoon vaikka peiliin, nih! Sä oot kuule mäykkymaailman upein kingi, komistus ja söpistys!
    Se hyvätuoksuinen mäykkyneiti ei siis kuitenkaan ollut Tuiskun äippä? Ehkä hän oli laittanut jotain oodekoloknea ja tuoksui siksi niin hyvälle? ;)
    Voi ei, mikä kuva tuo yläoikealla. Katso nyt Myrsky, pikkuveikkaa. Sehän on just kun sä siinä taannoisessa vauvakuvassasi, peräpeili kuvaajaan päin ja korvat lepsuen. Ihana!

    Tuisku: Sä oot kuule vielä niin pikkuinen, että vauvojen kuuluukin vähän kitistä yöllä. Mutta sä oot niin hyvässä kodissa, että veikkaanpa ettei tämä vaihe kauaa kestä. Aika hurjannäköistä kyllä tuo teidän leikki, mutta taitaa Myrsky tietää, että oot niin pieni, ettei sua saa satuttaa. Mä luulen, että Myrsky on kuitenkin aika huolehtivainen isoveli, maailman paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky vastaa: en tiä mistä noi pihtikintut on tullu parissa kuukaudessa, kun kevätnäytelmässä ei ollu niistä mitään mainintaa. Huoks. Mut hyvin mä näillä pihdeilläni (keh heh) etenen ja hypin, joten nou hätä. Totta, nyt vasta ittekin hokasin, että Tuisku mennä pylkyttää ihan samoin kun minä. Korvat lepattaen :)

      Tuisku vastaa: joo, kyllä me mahutaan ihan samaan petiinkin nukkumaan. Ei mua satu, vaikka tosiaan itteenikin hirvittää noi kuvat. Kivaa meillä on.

      Poista
  2. Myrsky rakas: kauneus on katsojan silmässä, joten tuomarin silmät varmaankin olivat jotenkin vinksallaan. Katsoitko? Mutta EH on erittäin hyvä, mikä on juuri sitä: erittäin hyvä. Nythän sinä olet sekä erinomainen että erittäin hyvä, kuten minäkin. Pidetään vain hännät pystyssä vastakin!
    Tosi suloinen tuo sinun pikkuveljesi. On tainneet korvatkin säästyä toistaiseksi. Miksette nuku samalla petillä, pelkäätkä vesivahinkoja?
    Minun pikkuveljelleni on jo keksitty nimikin, siitä tulee Wanhan Purolan Trabant. Veljikseen ja siskoikseen se saa varmasti Toyotan, Triumfin, Talbotin, T-Fordin ja muita autoja. Pikkasen ollaan ehkä etuajassa tään nimen kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamuseni, joo kaikkee ei voi saada ja alunperinkään musta ei pitäny tulla näytelmäkoiraa, joten ei onneks komahdettu kovin korkeelta. Kasvattajalleni olisin tiätysti suonnu, että mä menestyisin...

      Siis todellakaan mä en nuku koko yötä ton Liru-Tuiskun kanssa. Se pissii petiinsä yöllä. Ressukka. Kyl mä sen kanssa päivällä nukun ja köllin. Se on ihan jeestyyppi. Se jaksaa leikkiäkin kivasti.

      Trabant! Mahtava nimi keksintö. Kuule, nimi on enne, joten voi olla että se veikkas putputtaa, hih hih. Nimi muutenkin kannataa keksiä ennen, kato sitten tulee varmemmin hankittua se koira. Hyviä nimiä kaikki noi teidän keksinnöt :D

      Poista
  3. Epäilen, että tämän jälkeen pihtikintuista tulee mäykkymaailmän uusi iso trendi ja kaikki haluavat sellaiset! Siis jos Myrskyllä olisi pihtikintut, niin näin tapahtuisi.

    Oma pikku/isoveli on iloinen asia :)

    PS: Luin tämän jutun jo aamulla aikaisin, mutten viitsinyt kommentoida. Olisin ollut taas eka ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih, pihtikinttutrendi. Pikku/isoveli on tosiaan parhautta. Nyt ei tarvii lähtee muuanne hakeen koirakavereita. Paitti kyllä me käydään naapurin Lakulla, ku se on niin kiva kääpiösnautseripoika.

      Poista
  4. Vai muka pihtikintut? Pöh ja höh! Ei noita arvosteluja kannata ottaa tosissaan. Mielipiteitä ja makuja on yhtä paljon kuin tuomareitakin. Toinen tykkää toisesta ja toinen taas jostain muusta. Ei muuta kuin uusiin näytelmyksiin, jos vain intoa riittää!:) Oli meen iskälläkin joskus jonkun tuomarin mielestä liian iloinen häntä. Hah, eihän koiralla voi koskaan liian iloinen häntä olla!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin kaikki sanoo ja mut meijän äippää ihmetyttää, että kuinka on niin iso ero arvioijissa, kun kuitenkin rotumääritelmät on selkeet. Olipa niin tai näin, niin ens vuonna, kun täytän 2, niin me mennään uuten näytelmään. Meinaan jos tulee tähän likilähelle. Otetaan Tuiskukin föliimme. Iloinen häntä on kunnia asia!

      Poista
  5. Vai että pihtikintut, pah. Taisi olla tuomarilla kovan luokan karsastus, joka vääristi näkökenttää. Ihanasti te nukutte veljekset tossa alimmassa kuvassa jo yhdessä, onnea on kyllä oma koirakaveri, näin sanoo Mauri-setäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, tuomarin sana on laki. Pihtikinttu mikä pihtikinttu, se ei siitään somene, vaikka voissa paistais (suomalainen sananlasku). Kyllä me nukutaan vierekkäin, mut en aina, ku Tuisku haisee pissalle. Se pitä pestä. Onni on oma koirakaveri, niin sun kanssas samaa mieltä. Ja sulla on ikävä...

      Poista
  6. Tärkeintä on se sisäinen kauneus, nih! Muistakaa se.

    Vai teillä välillä tuiskuttaa ja myrskyää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meidän perheen jäsenillä on just tota sisäistä kauneutta ja ulkoista kauheutta, keh eh. Ei vaiskaan, me molemmat mäykkyläiset ollaan kaikkien mielestä söpistyksiä. Joo ja varsinkin Tuiskun nähdessään kaikki meinaa tikahtua ihastuksesta. On se vaan niin kiva pallero.

      Poista
  7. Miten se laulu meni: "erittäinen hyvä, täydellinen..."

    Olin Caron kanssa näyttelyssä kauan aikaa sitten. Siinä kentän laidalla on yksi nainen parin pitkäkarvaisen mäykyn kanssa. Olivat tulleet näyttelyyn mutta koska tuomari oli vaihtunut jäivät kehän ulkopuolelle "täällä me ollaan mutta ei kyllä anneta sun arvostella meitä" tai jotain sellaista se nainen mutisi. Jokohan mä olen tän jo joskus kertonu...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, jotain tommosia juttuja mäkin oon kuullu. Kiva ku kerroit, vähän lohduttaa. Mäkin rupeen laulaan tota laulua :D

      Poista
  8. Voooi herttinen, tein leikit näyttää huisin hauskalta! Pihtikinttuinen pystyhäntäkoira kuulostaa hurjalta.. :o

    Tervetuloa Tuiskulle vielä täältä!:) Olet kovin suloinen;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Mä opetan pallopelejä Tuiskulle. Mut se on viäl aivan liian hidas. Mut sen kanssa on kyl mukava painia.

      Tuisku: Kiitti kovasti toivotuksista! Oih, kiva kuulla, että olen suloinen. Niin sunkin karvakorvat on söpösii.

      Poista
  9. Morjensta pöytään, EH napsahti Aslanillekin. Meillä oli liikaa kokoa ja vaaleat silmät. Höh. Mut, ei välitetä, pungerretaan eteenpäin, kyllä ne dumarit vielä näkevät mistä se kana pissii ja mistä ei ;)

    Kuvat on mahtiksia, taas :) Tuisku on ylisuloinen palleroinen, onko teillä ihana vauvantuoksu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morjensta, sano komeet toisilleen! Mäkin sanon, että höh ja pöh kaikille arvioinnille. Me ollaan Aslanin kanssa ihan superüberkomistuksia, sanopa dumarit mitä hyvänsä.

      Äippä kiittää kuvapalautteesta ja on gaumeen miälissään, ku teil vasta onkin aina niin loistavia kuvia. Mut mä voisin lisätä tähän, että tosi helppoo on ottaa meistä kuvia, ku me ollaan niin filmaattisia. :D

      Vauvantuoksu? No, ainaskin meillä tuoksuu/haisee pissi. Mä oon antannu veljelle lempparinimeksi Liru-Tuisku. Siltä aina lirahtaa, ku se ilostuu tai pelästyy. Eli tosi usein. Se pissi munkin petiin. Kaikki on pesussa. Äippä sais pestä kyl Lirunkin. Mut en mä valita, varmaan olin ittekin ihan samanlainen ja Tuisku on mukava velipoika. Juu.

      Poista
  10. Lilla:
    Elä ou Myrsky milläskään.Minäkin sain viimeks EH:n,oon vielä niin keskenkasvuinen.Ollaan ihan hyvillä mielin välillä erinomaisia,välillä eríttäin hyviä!:D
    Lunakin on ollut välillä EH,jopa H,sit välillä tullut ROP jonkun kerran.Niin monta on mieltä kuin on miestäkin.Sä oot komistus.
    Ja pikkuinen Tuisku...oot ihan mahottoman lutunen.Hyvin Myrsky näyttää sinut vastaanottaneen.Tervetuloa pikkuinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky: Noin kai se tosiaan menee, vaikka oudolta kuulostaakin. Mun sarjassa piti olla 4 koiraa, mutta olin yksin. Kiersin kerran kehän ympäri, kerran kävelin eestaas ja sitten mut nostettiin pöydälle. Tuomari katsoi hampaat ja koplotteli rintakehääni. Siinä se sitten oli. Mut seisoin tanakasti. :D

      Tuisku on tarkka kakara ja tykkää meijän iskästä gaumeesti.

      Poista
  11. Mikä pihtikinttu? kysyn minä. PYH! Mulle sä olet täydellinen! Pus!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mirkkuseni, kun mä kelpaan sulle, niin sillon kaikki on täydellistä. Pus ja kiss.

      Poista
  12. Vai että urosmainen Myrsky, ompa siinäkin sanamuoto. Mun mielestä oot kyllä tosi komee mieskoira! Ja Tuisku on niin pikkiriikkinen ja söpö, ootte kivannäköinen pari. Varmaan vanhemmat jaksaa tuijotella tietä päivät pääksytysten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos kehusista. Että oikeen komee miäskoira! Kyllä hivelee itsetuntoo ja varmaan on parempi ryhtikin, kih hih. Äippä ja iskä jaksaavat vehtaa meijän kanssa ja Tuisku nukkuu iskän sylissä. Niin, ja äippä kuvaa ja kuvaa ja...

      Poista

Kiitti kommentista, kamu!